Instrucţiuni pentru propunerea textelor

Instrucţiuni pentru propunerea textelor:

1. Lucrările trebuie să fie însoţite de următoarele informaţii, pe o pagină separată, la începutul textului:

Numele, instituţia, adresele de E-mail şi poştală şi numărul de fax ale deponentului textului.

Titlul textului.

Un rezumat de circa 100 de cuvinte, cu 5-7 cuvinte cheie.

Un scurt paragraf (20-30 de cuvinte) de prezentare a autorului, care să ofere editorului şi, eventual, cititorului informaţii pe care acesta şi le-ar putea dori (date bio-bibliografice).

2. Textele, scrise în română sau în orice limbă de circulaţie internaţională (engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană), trebuie să fie însoţite de un rezumat în limba engleză şi, pentru textele în limba română, şi de unul în limba română.

Rezumatul trebuie să facă referire la ipoteza de cercetare, la raţionamentul ales pentru probarea acesteia şi la concluzia cercetării.

3. Mărimea textului

Articolele şi eseurile trebuie să aibă între 8.000-20.000 de caractere (cu spaţii), ceea ce înseamnă maximum 3.000 de cuvinte.

Dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă redactorilor revistei.

4. Caracteristicile documentului:

Trimiteţi textele prin E-mail, ca fişier ataşat, în format RTF („Rich Text Format”). În mesajul E-mail indicaţi sistemul de operare (Windows 95/98/XP/Vista/Seven) şi programul de editare (Word 95/98/2003/2007) pe care le-aţi folosit. Dacă folosiţi alt format decât „Word”, luaţi mai întâi legătura cu redactorii.

Textele trebuie scrise cu „Times New Roman”, font 12, la două rânduri. Pentru paginare folosiţi: 2,5cm sus-jos şi 2,5 stânga-dreapta.

Ilustraţiile vor fi trimise ca fişiere separate, în format GIF sau JPG. Nu introduceţi imagini în documentul scris. Menţineţi fişierele la o dimensiune minimă, pentru a permite o descărcare rapidă a documentelor.

5. Norme de editare:

Autorii sunt rugaţi să folosească normele ortografice actuale, stipulate în DOOM-2, chiar dacă sunt sau nu de acord cu acestea.

Notă: Articolele neconforme cu normele stabilite de „CAIETE CRITICE” pot fi respinse de la publicare. De asemenea, cu toate că redactorii de la „CAIETE CRITICE” pot face mici corecturi de editare a manuscriselor, articolele care au nevoie de intervenţii mari în vederea conformării cu normele revistei nu vor fi publicate.